Jesteś offline

Szybka przekąska, która smakuje i wygląda obłędnie! :) ➡Składniki: 🔸opakowanie ciasta francuskiego o obniżonej zawartości tłuszczu ( Linessa - do kupienia w Lidlu) 🔸160 g jabłek ( u mnie odmiana jonagold) 🔸1 jajko L 🔸2 łyżki ksylitolu  🔸3/4 łyżeczki cynamonu Ciasto francuskie powinno być w temp. pokojowej, by się nie łamało. Dzielimy je na paseczki ( po 2 cm) Jabłka kroimy na plastry i wydrążamy z nich środek. Każdy plaster owijamy najpierw 2 paseczkami, następnie na krzyż owijamy kolejnymi 2 paskami.  W razie potrzeby paski można przycinać i łączyć ze sobą mniejsze kawałki :) Układamy ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, łączeniami do dołu. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i oprószamy ksylitolem wymieszanym z cynamonem. Pieczemy w temp. 210 stopni ( termoobieg) przez 18-20 minut:) ( pod koniec pieczenia można je przykryć folią aluminiową, jeśli wolicie mniej przypieczone)

01:59 | 29 mar 2018
3
Słodkości |
#jabłko
#ciastofrancuskie
Dodaj zdjęcie

Dostępna jest nowa wersja. Naciśnij przycisk poniżej żeby przeładować i zaktualizować stronę.

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej w polityce prywatności.

Dzień doberek 😁 Ale fajnie, że tu jesteś! 😀
Nie wypada tak na wejściu, ale mam sprawę... chodzi o RODO😀 Zapoznaj się proszę z Regulaminem oraz Polityką prywatności i następnie zdecyduj, czy zgadzasz się na nowe warunki.
W przypadku braku zgody , będę musiała usunąć Twoje konto wraz ze wszelkimi danymi i nie będziesz już członkiem FIT rodzinki! #najgorzej


Zgoda na przetwarzanie danych, może być w każdej chwili cofnięta, poprzez wysłanie wiadomości e- mail na adres kontakt@fitpic.pl, z adresu którego zgoda dotyczy.
Pozdrawiam Aga