Jesteś offline

Dla zawodowców szamania czekolady :D ➡Składniki na spód i boki: 🔸130 g płatków owsianych górskich 🔸2 łyżki ksylitolu 🔸50 g pestek dyni 🔸50 g nasion słonecznika 🔸2 łyżki kakao 🔸50 g pasty kokosowej / można zastąpić wiórkami kokosowymi ( 100 g) 100 g masła orzechowego ➡Masa: 🔸100 g gorzkiej czekolady 70% 🔸170 g mleczka kokosowego ( stała część) 🔸2 łyżki syropu z agawy / można zastąpić miodem 🔸garść gryki ekspandowanej Płatki mieszamy z ksylitolem i zalewamy wrzątkiem ( do przykrycia) Gdy płatki wsiąkną wodę, przekładamy je do misy blendera, dodajemy pestki, nasiona, kakao, pastę i blendujemy. Na koniec dodajemy masło i mieszamy. Gotową masą wykładamy spód i boki tortownicy ( u mnie 18 cm, nasmarowana tłuszczem) Wkładamy tortownicę do lodówki. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, dodajemy mleczko kokosowe, syrop z agawy, grykę i mieszamy łyżką. Masę wylewamy do środka. Całość chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą noc :)

02:16 | 29 mar 2018
2
Słodkości |
#ciasto
#czekolada
#mleczkokokosowe
Dodaj zdjęcie

Dostępna jest nowa wersja. Naciśnij przycisk poniżej żeby przeładować i zaktualizować stronę.

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej w polityce prywatności.

Dzień doberek 😁 Ale fajnie, że tu jesteś! 😀
Nie wypada tak na wejściu, ale mam sprawę... chodzi o RODO😀 Zapoznaj się proszę z Regulaminem oraz Polityką prywatności i następnie zdecyduj, czy zgadzasz się na nowe warunki.
W przypadku braku zgody , będę musiała usunąć Twoje konto wraz ze wszelkimi danymi i nie będziesz już członkiem FIT rodzinki! #najgorzej


Zgoda na przetwarzanie danych, może być w każdej chwili cofnięta, poprzez wysłanie wiadomości e- mail na adres kontakt@fitpic.pl, z adresu którego zgoda dotyczy.
Pozdrawiam Aga